zondag 3 april 2016

Tweelandenwandelroute

Dicht bij 'huis' een kleine tocht van 10 km: de Tweelandenwandelroute en dit in de Grensstreek van De Klinge (B) en Clinge (Nl), langs de grens van het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen.




Vandaag een wandeling door bossen, langs Witte Bergen, rond Kriekeputten en over de smokkelpaden van weleer.

Even buiten de dorpskern van De Klinge duiken we net over de grens het Clinge Bos in, een fraaie brok puur natuur van ongeveer 180 ha.

Het was een heel mooie zonnige dag vandaag en op deze rustige avond zijn nogal wat mensen op weg... op de fiets of te voet...





Een eeuw geleden denderden er treinen tussen Mechelen en het Nederlandse Terneuzen. 
Op de leer- en beleefsite Klingspoor leren we alles over die oude spoorlijn, en ook over de klompnijverheid en smokkelroutes van vroeger. Je kunt er een belevenissenparcours volgen met onder meer een bijenhotel, een boerengolf en een reconstructie van de zogenaamde ‘dodendraad’ uit WO I.



www.klingspoor.be 


Op de grens tussen De Klinge (B) en Clinge (Nl) bevinden zich een vijftal genummerde ijzeren grenspalen.




Aan de ene kant prijkt het Belgische wapenschild, aan de andere kant de Nederlandse leeuw. De palen dateren van rond 1839, toen het scheidingstraktaat tussen Nederland en BelgiĆ« werd ondertekend. 


De Grote en Kleine Weel, ook wel eens ‘De Kriekeputten’ genoemd, vormen samen een idyllisch plaatje en een unieke plek voor fauna en flora.






Deze wandeling is een aanrader voor wie deze streek in een notendop wil verkennen.

Morgen gaan we op verkenning inTerneuzen...

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig toch al wat lenteweer! In de weekendkrant stond een artikel over Doel. Mensen blijven ijveren en hopen dat ze er kunnen blijven...
    Nog een mooie week!
    Jef en Edith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jef en Edith
    Tof dat je ons volgt!!!
    Ook wij zullen jullie volgen op jullie Amerikareis! Zeker weten!

    BeantwoordenVerwijderen