zaterdag 3 september 2016

Villars-Gryon-Huémoz, een stevige rondwandeling!

Trein noch bus vandaag, maar een fikse wandeling 
vanuit onze verblijfplaats Villars.


De wandeling start aan het station. Voorbij het rondpunt volgen we de treinsporen richting Gryon. Aan het hoger gelegen uitzichtspunt met banken dalen we af naar het gehucht Arveyes.
Het is een heel verzorgd en mooi stukje bewoning in een heel natuurlijk kader.We volgen de gele wegwijzers naar La Barboleuse.
De asfaltweg gaat over in een brede grindweg. We dalen in het bos tot het riviertje La Gryonne. We steken het beekje over. 
Na een kort klimmetje komen aan het station van La Barboleuse. 
Nu stappen we naar Gryon.  Pittoresk dorpje. Heeft haar oorspronkelijk karakter grotendeels bewaard.
Zelfs huishoudelijke activiteiten worden hier wel eens op straat uitgevoerd.
Zoals tomaten pureren bijvoorbeeld...
Originele versiering in hout uitgesneden...Aan het station van Gryon lopen we langs het smalle paadje omhoog tot aan de kruising. Daar kiezen we richting Bex en komen al heel vlug in een enorm bos terecht. Een nogal steil dalend en smal pad brengt ons naar Lovaret.


Een nog veel steiler dalend pad brengt ons naar Le Fondament (858 m).


Hier de brug van Le Fondament.


Het is een bosrijke dag met hier en daar een doorkijkje.Wat verder een driesprong: Villars, Ollon of Huémoz.  We kiezen voor Huémoz en stijgen naar 1000 m.

Eindelijk uit het bos! Een oase van groen.En de eerste comfortabele zitbank van vandaag ...Het kerkje van HuémozEn ondertussen zijn we al weer aan het stijgen! 

Zo'n paadjes kennen we al... bah...en dat op het einde van onze tocht!Villars in zicht. Het langste gebouw in het midden van de foto is ons hotel.


Einde in zicht dus, maar nog een heel stuk te gaan/ te klimmen.

Het was een heel zonnige dag. 24° en dat op 3 september in Zwitserland. Geluk hebben we!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten