zaterdag 10 september 2016

Van La Barboleuse via Solalex naar Gryon


Wat een geluk hebben we! 
Zalig zomerweer dat ons alweer uitnodigt om bergschoenen aan te trekken!

En dat doen we.
In La Barboleuse volgen we de gemakkelijke weg naar Solalex.
We lopen op de flank van de berg en genieten de hele tijd van mooie vergezichten.

La Barboleuse beneden en voor ons een zitplaatsje op de eerste rij!
Nu en dan moeten we door een stukje bos. Maar de zon is nooit ver weg.We vervolgen de weg langs Les Echets, La Poreyre en Plan d'Ayerne.En zo naderen we Solalex. Tijd voor de picknick!
We verlaten Solalex onder stil applaus van enkele toeschouwers langs de weg.Tussen de 2 bergen zijn we deze week naar Anxeinde geklommen...Ook deze supporter is van de stille soort...Het vervolg van de tocht is een aanrader voor vermoeide ledematen!  Via een eenvoudige bosweg stappen we richting Gryon.De hele tijd vergezelt de  klaterende bergbeek L' Avançon d' Anxeinde onsLa Benjamine in het bos is een refuge om te overnachten.

En dit is dan L'Argentine, een berg met uitzicht op Solalex boven Gryon in het kanton Vaud. De berg is vooral bekend bij klimmers. De top ligt op 2422 m boven de zeespiegel.Verrassing in de Rue de Matélot...Even loeren... Hier is alvast nog heel wat achterstallig tuinwerk te verrichten! Gryon in zicht!Even uitrusten?Tussen de daken torent het heel oude kerkje van Gryon
en daar beneden ligt Frenières.Hier eindigt onze tocht. In een 15-tal minuten brengt het treintje ons van Gryon terug naar Villars.

Het was een heel ontspannende wandeling na de zwaardere tochten van de voorbije week.
Een aanrader voor iedereen! (tocht in het geel aangeduid op de kaart)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten