woensdag 7 september 2016

Les Chaux-Solalex-Anzeinde

De verborgen vallei


Gewapend met een nieuwe stafkaart en genietend van weertype 10 (!) vertrekken we uit Les Chaux op 1754 m.Het eerste traject gaat naar Solalex. Via la Mérine.
Het gaat vooral dalend en dat is na de inspanning van gisteren aardig meegenomen.


Vergezichten alom !

Richting SolalexRichting La BarboleuseNa een goed uur stappen krijgen we Solalex (op 1462 m) in het vizier.Links van ons een indrukwekkende hoge rotswand...Nu komt het tweede traject: De verborgen vallei


In anderhalf uur brengt de stijgende wandeling van Solalex naar Anzeindaz (of Anzeinde) ons naar een echte bergwereld met klaterende watervallen en bergkoeien.


Bepaalde stukken van de wandeling zijn vrij steil en avontuurlijk.
We wandelen de hele tijd links van het bergriviertje l'Avançon (gisteren!) dat gevoed wordt door gletsjers en smeltende sneeuw.  Ook nu nog ligt boven sneeuw.Als we even terugkijken  welke weg we aflegden, dan zitten we nu in een vallei die van uit Solalex niet meer te zien is.En dan komen we eindelijk aan bij Anzeinde. Doel bereikt!Hierboven is het druk. Veel koeien en enkele refuges waar wandelaars eventjes verpozen.
We bevinden ons op 1876 m en staan versteld van de grootsheid van de toppen die ons omringen: een amfitheater in een alpenweide van meer dan 1000 ha groot.

Tijd om terug te keren. Nog 45 minuten dalen doen we nu via de grindweg voor jeeps.
Het einddoel Solalex komt steeds dichterbij. 
Het is de hele dag schitterend weer gebleven! Het was voor ons een wandelhoogdag!2 opmerkingen:

 1. Goede avond Irene en Ghislain,
  Jawadde, dat is indrukwekkend. Zulke prachtige foto's maar.....je hebt duidelijk flinke inspanningen moeten leveren om het doel te bereiken. "Petje af" zouden we zeggen!! Hier genieten we ook van een prachtige nazomer met temperaturen boven de 25°C. Dat is aardig meegenomen om een toertje te maken met de fiets.
  Geniet nog verder van de reis en nog veel wandelplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Suzanne en Jacques17 september 2016 om 09:23

  Beste Ghislain en Irene ,

  Hartelijk dank voor de foto’s.
  We zijn na een lange en vermoeiende reis laat maar goed thuisgekomen , de wasmachine is reeds volop aan het draaien . Van zodra we kunnen gaan we terug naar “het zeetje”
  We hopen dat we elkaar nog eens ontmoeten , wellicht op de markt . We houden aan jullie en aan de andere tafelgenoten een warme herinnering over , het was fijn tafelen met jullie.
  Nog heel veel wandelplezier hopelijk in prachtig weer !
  Van zodra foto’s klaar zijn mail ik ze door .

  Hartelijke groeten van

  Suzanne en Jacques

  BeantwoordenVerwijderen