zondag 31 januari 2016

Canisvliet bij Sas van Gent


Op deze allesbehalve zonnige zondag beperken we ons tot een kortere wandeling. Van uit Assenede stappen we via het wandelnetwerk naar de kreken van de Canisvliet in Westdorpe (Nederland). Een prachtig landschap, ideaal voor recreatie op minder regenachtige dagen!


De weg er naartoe
In de verte de kerk van Sas van Gent
Het natuurgebied van de Canisvliet is een waar vogelparadijs.  Het gebied ligt vlakbij het zeekanaal Gent-Terneuzen.


"De Canisvliet is een gebied van kreekresten, bossen en vochtige weilanden. Het is ontstaan uit schorren en slikken en heeft een rijke historie. In de Canisvliet zwemmen vissen als Snoek, Karper en Brasem rond. Libellen zetten hier hun eieren af. In de rietkragen broeden rietzangers, rietgors en bruine kiekendief. Op de weiden broeden weidevogels, zoals de grutto en zomertaling. Hier overwinteren vele soorten ganzen. De kreek achter de bomen en de hoge rietkragenMooi en bijzonder is het kruipend moerasscherm, een in Nederland heel zeldzaam familielid van de selderij, die in de graslanden voorkomt. Een groot deel van het gebied is het hele jaar door vrij toegankelijk. Vanwege de bijzondere plantengroei is Canisvliet aangewezen als Natura-2000 gebied." (VVV ZEELAND)


Druk verkeer op het kanaal Gent - TerneuzenEn nu terug naar onze 'thuis'.  Met zicht op onze privé-kreek... in Assenede.
Morgen hopen we op een langere tocht!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten