zondag 29 oktober 2017

Tienen, meer dan klontjessuiker...


Het wandelnetwerk  Vlaams-Brabant Getevallei leidt ons vandaag door het glooiende landschap in de richting van Tienen. We krijgen al vlug een kasseistrook onder onze voeten... In deze streek zijn sommige kasseistroken beschermd erfgoed!Hier zijn de fruitbomen al gesnoeid. Wat zou er met het afval gebeuren?Neerlinter in de verteEn vandaag héél véél mooie graspaadjes!Op weg naar Oplinter.
Aan de Sint-Genovevakerk staat een monument ter herinnering aan de Slag van Sint-Margriete-Houtem op 18 augustus 1914, toen het Belgische leger de oprukkende Duitsers aan de Gete trachtte een halt toe te roepen.
Op de militaire begraafplaats van Sint-Margriete-Houtem liggen 173 soldaten begraven die toen gesneuveld zijn.

En nu naar Sint-Margriete-Houtem.De wegen snijden zich soms diep in het akkerlandschap en dat levert pittoreske beelden op. Zo'n voorbeeld is de Een holle weg ontstaat door eeuwenlang gebruik van het pad. Losgekomen aarde wordt weggespoeld met de regen en diept zo de weg jaar na jaar verder uit.We bevinden ons nu al op het grondgebied van Tienen en stappen naar
Het domein De Viander vormt een groene long aan de rand van Tienen. Regionaal Landschap Zuid-Hageland richtte het bovenste deel van het park natuurlijk in met een hoogstamboomgaard, een bloemenweide en een bijenhotel. Het 8 hectare grote wandelpark heeft 3 grote vijvers. 
En vijvers worden uiteraard bezocht door deze luidruchtige bendes!Tijd om terug te keren. De zon en de wolken leveren mooie beelden...Neerlinter in zicht.
Het Hageland is goed voor een kwart van de Vlaamse fruitproductie. Ze telt ongeveer 1868 hectare perenboomgaarden en 1535 hectaren appelboomgaarden. We ontdekken er inderdaad eindeloze rijen laagstam appel- en perenbomen.Rustige wandeling. Heel tevreden.


(Knooppunten: 109-108-107-204-203-202-201-200-25-24-22-21-2-20-27-28-211-202-203-204-107-106-105-109)

En morgen gaan we op stap met Wandelclub Halewijn uit Zoutleeuw. We maken er de Pensentocht...

Benieuwd!

2 opmerkingen:

 1. Mooie wandelingen met veel groen. Ziet er charmant uit. Het weer valt ook mee. Volgens de weerman blijft het nog even zo. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede morgen


  Dank voor de foto's.


  De foto's zijn een genot en heel goed gecadreerd.

  Groetjes
  Luc

  BeantwoordenVerwijderen