zaterdag 28 oktober 2017

De charme van Vlaams-Brabant en het Hageland

De verse koffie met de plak overheerlijke cake...
De gastvrouw van 't Koetshuis in Neerlinter bezorgt ons een hartelijk welkom in onze nieuwe thuis!We worden ook rondgeleid in het omringende domein met vijver, moestuin, bos... 

Linter ligt in het arrondissement Leuven, provincie Vlaams-Brabant. Het telt 7 deelgemeenten waaronder Neerlinter. Het gebied is zachtgolvend en het wandelnetwerk Getevallei  (250 km wandelplezier) zal ons op weg helpen. De Getevallei vormt de geografische grens tussen Haspengouw en Hageland. Het is een verbazend groene streek met vochtige graslanden, bossen, poelen en akkers. We wandelen tussen eindeloze rijen fruitbomen met appels en peren.

Deze appeltjes bleven hangen. Ze zijn maar een knikker groot."Hallo!"
Vanaf de Kamsalamanderhut verkennen we de Grote Getevallei waar kleurrijke infoborden en raadselachtige gedichten ons meer vertellen over het verrassende dierenleven.


De hut

Het is een heel  groot natuurgebied.
Begrazing in de Grote Getevallei.

Uitgestrekte zones in de vallei werden ingericht als begrazingsblokken. Voor de begrazing doet Natuurpunt een beroep op runderen, paarden en ezels, elk met hun karakteristiek graasgedrag.
Er wordt samengewerkt met lokale landbouwers. Zo ontstaat een rijke afwisseling van korte, grazige plekken en dichtere, ruigere zones met hogere grassen, wilgenkoepels, bramen en doornstruweel.


En de suikerfabriek van Tienen ligt hier niet zo veraf!Nu en dan een aantrekkelijk stukje bos!En zij komen luid blatend van ver gelopen om ons te verwelkomen...Na het gebied Het Doysbroek keren we terug naar Drieslinter.De Grote Gete nabij Neerlinter.Nu en dan een minder comfortabele kasseistrook.Voorbije glorie ... het vroegere station.De Sint-Foillanuskerk van Neerlinter met restanten uit de 15de eeuw.Originele, oude tegelpaadjes bij Neerlinter.Als eerste kennismaking een meevaller!
Morgen meer van dat!

(Knooppunten: 109-105-11-139-138-101-19-100-129-130-131-135-136-124-136-137-128-102-103-104-106-105-109)
3 opmerkingen:

 1. Marina en Marcel29 oktober 2017 om 07:50

  Goedemorgen beste gasten,

  Bedankt voor de mooie fotoreportage, een meerwaarde voor ’t Koetshuis maar ook voor de gemeente en het Hageland.

  Even gekeken wat jullie morgen gaan wandelen.
  http://www.wandelklubhalewijn.be/?p=2861

  Geniet van de dag.
  Marina en Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige wandeling !
  Nog heel veel wandelplezier , we zien elkaar nog wel !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige streek, mooie foto's, ik zit al te popelen om deze streek zelf te verkennen.
  Groetjes
  Chris

  BeantwoordenVerwijderen