vrijdag 5 februari 2016

Hulst en Clinge, de laatste tocht!

Op nauwelijks 20 km van onze vakantiewoning ligt Hulst. Hulst profileert zich als de 'meest Vlaamse stad' van Nederland. Daarom ook wordt het druk bezocht door Belgische toeristen. Zoals wij vandaag...

Het stadhuis van Hulst in gotische stijl.De Sint-Willibrordusbasiliek uit de 16de eeuw.Maar wij komen ook nog voor de laatste wandeling deze week: Hulst- Clinge-Hulst.

Clinge in de verte.Langs de Zoete Vaart lopen we richting de Clingse Bossen.  Na het open landschap van de voorbije week is dit een aangename afwisseling!Hier loopt zelfs de GR 5A tussen Antwerpen en De Panne!
Bewegwijzering in het bos: uitstekend...
...en soms ludiek...
We lopen op de bedding van de vroegere spoorlijn Mechelen-Terneuzen.
In 1860 werd door de ingezetenen van het kanton Hulst en door de gemeenteraad van Axel een verzoek gericht aan de koning van Nederland of hij wilde bevorderen dat er een spoorlijn aangelegd zou worden tussen Mechelen en Terneuzen. De motieven hiervoor waren onder meer de afzet van de landbouwproducten en de ontsluiting van de haven van Terneuzen. Belgisch particulier initiatief leidde ertoe dat de spoorlijn op 26 augustus 1871 in gebruik kon worden genomen. Het personenvervoer werd in 1951/52 reeds gestaakt en het goederenvervoer in 1968. Nu is de spoorlijn in gebruik als fiets-en wandelpad. het ligt in een waterwingebied waar oppervlaktewater in de bodem geïnfiltreerd wordt dat als grondwater in het pompstation van Sint-Jansteen wordt teruggewonnen.
Het centrum van Clinge komt dichterbij.

Bij de kerk staat dit monumentje. 

"Ja een zwerver dat ben ik en dat ben jij" staat er te lezen. Erg toepasselijk, niet?
Na deze laatste omzwerving lopen we richting Hulst.
(Knooppunten: 24-53-54-61-62-63-72-40-10-60-33-32-24)

En hiermee eindigt onze laatste tocht!

Volgende wandelvakantie gaat door in ...
Jawel! Vandaar vandaag deze eerste kennismaking!
Tot later?
3 opmerkingen:

 1. Hallo
  Met felicitaties van de jury!
  Van harte gefeliciteerd met uw prestatie!
  En nu maar dromen van de volgende editie!
  Bedankt voor de mooie beelden.
  Saluutjes
  Ray.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede avond Irene en Ghislain,
  Wanneer we dit bericht posten zijn jullie al terug in ons eigen West-Vlaanderen. Ik heb zo de indruk dat jullie een beetje het hart verloren hebben aan deze prachtige streek, het is tof te lezen dat de bestemming van de volgende wandelvakantie al vast ligt!
  Heel dikke proficiat met uw prestatie om, in niet altijd even gunstige omstandigheden, toch elke dag een uitgestippelde tocht met succes te voltooien.
  Ook een heel dikke proficiat aan de fotograaf (-grafen) en de bezieler(s) van deze mooie wandelblog.
  Kortom, het is voor jullie een geslaagde vakantie geweest en voor ons een aangename ontdekking van de streek en vooral genieten van de mooie foto's.
  Suzette en Rik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Suzette en Rik

  Bedankt dat jullie zo'n trouwe supporters zijn! Dat doet ons deugd!
  Groetjes
  Ghislain en Irene

  BeantwoordenVerwijderen