vrijdag 3 november 2017

Vlaanderenroute GR 128 Variant Sint-Truiden
In Zoutleeuw hangt vanmorgen nog veel mist...
We stappen vandaag een stuk van de GR 128. Maar omdat deze niet naar Sint-Truiden loopt, nemen we de Variant Sint-Truiden.

In Zoutleeuw stappen we via de geklasseerde kasseiweg naar de oude Fruitspoorlijn.En dan komen we plots in Limburg terecht! 

Aangezien we nu in de oude spoorwegbedding lopen, komen we het vroegere station van Wilderen tegen. Daar staat nog een oud treinstel.
Bij het binnenkomen van Sint-Truiden  zien we voor het eerst een fabriek deze week.
Het is een bedrijf dat veevoeders maakt en daarvoor maïskorrels gebruikt.

Verrassende, rustgevende en prachtige natuur: dat staat ons te wachten tijdens de groene wandeling na Wilderen, de achtertuin van Sint-Truiden. Inderdaad, voor we aan het huidige treinstation van Sint-Truiden arriveren vertoeven we volop in de natuur. We  wandelen  tussen de fruitbomen, laag- en hoogstammige, soms vergezeld van een kabbelend beekje en nagekeken door schapen, koeien en paarden. 


Veel bijenhotels in deze kersenboomgaard!
We komen aan in Sint-Truiden.


De O.L.-VrouwkerkHet stadhuis van Sint-Truiden


De abdijtoren
De abdijsite
Terug naar af!  De laatste wandeling was rustig en goed. De GR-wandelpaden staan altijd garant voor succes!Hier eindigt ons verhaal.
We hadden het hier echt naar onze zin!  We hebben genoten van de fantastische omgeving met de ontelbare wandelpaden in de Getevallei en het Hageland.  


Aan iedereen die deze omgeving wil verkennen: er is voor elk wat wils. Je kunt er lang of kort wandelen. Keuze te over...


Als slot willen we nog onze gastvrouw en -heer bedanken! Ze hebben ons in 't Koetshuis van Neerlinter verwend!  Met een gezellige babbel en taart hebben we vanavond afscheid genomen. 1 opmerking: