dinsdag 27 juni 2017

Het groene Hingene en het kleine gehucht Wintam

Vandaag geen regen, hoogstens wat nietig gedruppel...
En zo staan we weer paraat voor onze 27 km-tocht.

We vertrekken uit onze 'thuis' in Weert en stappen langs het jaagpad van de Schelde naar de brug over de Schelde. Aan de overkant ligt Temse.
Een paar kilometer verder vinden we deze aanklacht tegen het zwerfvuil in Vlaanderen.
Richting Hingene. Hier het Hingenewiel.
Niemand weet zeker hoe het Hingenewiel is ontstaan. Men weet dat het Spierenbroek rond 1551 overstroomde. Na herhaalde mislukte pogingen om het Spierenbroekgat te dichten, overstroomden de andere polders in november 1554, omdat de pladderdijk doorbrak. We vermoeden dat hierdoor het Hingenewiel werd gevormd. Een pladderdijk is een dwarsdijk die van de stroom uit door de polder loopt (dus niet langs de rivier). 

Door het bos!


Dit bedrijf moet sproeien zolang het niet regent...We lopen verder richting Eikevliet.In de verte de kerk van Eikevliet.Groen en rustig verblijf voor deze viervoeters.En straffe taal van de eigenaar!
We volgen wat verder het Zeekanaal Brussel-Schelde. Dit kanaal behoort tot de oudste van Europa en heeft een rijke geschiedenis achter zich. Het vervoer via de waterwegen wordt vandaag gepromoot als volwaardig alternatief voor het wegvervoer.In Wintam ontmoeten we dit echtpaarEn nu terug naar Hingene. De weg is recht en lang...

En dan is er ook nog Donatus KwikAltijd interessant om iets bij te lerenOp het jaagpad richting Weert De Notelaer, een paviljoen in handen van de Vlaamse Gemeenschap.


Bij de brug nabij Temse heeft Pedro Coloma ook hier zijn strepen verdiend...


Om af te sluiten...

Onderweg. Geen romantische poëzie, maar nuchter proza...
(Knooppunten:22-21-6-179-180-8-12-14-13-51-52-53-55-56-57-58-60-61-20-50-19-16-11-10-7-6-21-22)


2 opmerkingen:

 1. Suzette en Rik27 juni 2017 om 22:19

  Goede avond Irene en Ghislain,
  Jullie zijn al goed "ingelopen" in deze mooie groene omgeving. Het moet rustgevend zijn om daar te wandelen. Jullie zijn de enigen niet die wij volgen. Sinds 1 mei is Ruth Vandenborre begonnen aan de "camino" (wandeltocht naar Compostella), een wandeltocht die zij doet voor het goede doel. Wij hoorden toevallig op Radio 2 de start van haar tocht en sindsdien volgen wij haar dagelijks via haar blog. We hebben ook een etappe gesponsord (wordt normaal gezien overmorgen donderdag door haar gestapt). Indien je geïnteresseerd bent in haar verhaal moeten jullie eens kijken op http://www.ruthgoescompostela.be/. Veel leesplezier.
  Prettige avond
  Suzette en Rik

  BeantwoordenVerwijderen