maandag 27 februari 2017

Dirksland: Slikken van Flakkee

Door de wind
door de regen
dwars door alles heen...

Wat een kletsnatte dag!

We starten vandaag aan de kerk van Dirksland, een dorp op 20 km van Ouddorp.De tocht leidt ons langs de molen De Eendracht. Tot 1966 was de molen een beroepsmatig werkend maalbedrijf. Daarna volgde een periode van zwaar verval. In 1980 was het bijna een ruïne. Restauratie volgde.We stappen in de Smalle Gooi.Regen en water, overal! (Ook op de lens....)Dit is het Zwarte Gat.  Je kunt er dus écht wel in vallen!Langs de Westdijk, nog meer water!Bij knooppunt 81 een handig opstapje. Deze keer moeten we niet over het hek klauteren...We zitten nu in het natuurreservaat Slikken van Flakkee. Bij blauwe lucht moet dit een prachtig gebied zijn.  Nu ligt het er troosteloos bij.
We wandelen boven op de dijk. Een gure zuidwestenwind blaast ons bijna omver!Dit zijn de enige levende wezens die we tot nog toe ontmoetten.In Herkingen valt weinig te beleven. We besluiten onze tocht in te korten en via de molen van Herkingen lopen we terug naar Dirksland.De Dankbaarheid is een korenmolen. De grondzeiler is in 1841 gebouwd. Tot 1960 is er in De Dankbaarheid graan gemalen op professionele basis.  Daarna raakte de molen in verval.

Op de Gelderse Dijk een bankje. Niet voor nu in de regen... maar met een spreuk om onze tocht in wijsheid te beëindigen...Voor wie onze tocht wil overdoen... maar liever wachten op beter weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten