zaterdag 7 november 2015

Wandelnetwerk MEETJESLANDSE BOSSENHet nieuwe wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen zal ons de komende dagen op pad sturen langs drie grote bosgebieden van het Meetjesland.   Van het Landschapspark Drongengoed in Knesselare, over het Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo tot de Lembeekse Bossen in het oosten van de regio.  Met dank aan Toerisme Oost-Vlaanderen die niet minder dan 236 km aan prima wandelwegen op kaart zette.


We zochten en vonden een (t)huis in het bos, weg van alle drukte en lawaai.  In Ursel, deelgemeente van Knesselare. Alle comfort en perfecte uitvalsbasis voor de uitdagende ontdekkingstocht…

Vandaag starten we ten zuiden van het militaire vliegveld van Ursel. Het dateert uit de jaren ’50 en fungeerde heel lang als reservevliegveld voor de NAVO. Gedurende het weekend kan je hier een luchtdoop bestellen en een half uurtje genieten boven het Meetjesland voor de prijs van 330 euro!
Wij blijven liever op de grond…

De landingsbaan
Met schapen naast de landingsbaanMooi uitzicht op Ursel
Even verder een picknickplaats met enkele po√ętische ontboezemingen...


Langs de Brugstraat en heel wat natte en modderige bospaden – het heeft hier de laatste 2 dagen heel veel geregend- ontdekken we het Maldegemveld.  
Langs een mooi knuppelpad en een uitzichtheuvel dringen we dieper in het Landschapspark Drongengoed.Maldegemveld, een beetje Hoge Venen

Met speciale grazers
De herfst kleurt onze dag…Op de Drongengoedhoeve staan een gebakje en een koffie klaar.  Ondertussen is het volop genieten van de zon.  We boffen:  7 november met een milde 17 graden!
Voor de kleinsten is hier ook een kabouterpad...


Tijd om terug te keren na 15 km. Van deze eerste tocht hebben we genoten! Het smaakt naar nog.


(Knooppunten:74-72-71-70-36-35-34-33-23-24-21-20-19-13-12-11-7-6-76-75-74)


****

Nog een knipoog aan de taalpuristen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten