maandag 9 november 2015

Kleit


Vandaag zijn we al vroeg op stap voor een tocht van 24,5 km.Koeien in dit stille Meetjesland... In de verte achter de middelste koe het kerktorentje van Ursel.Door de schilderachtige bossen van het Drongengoed
We ontmoeten 2 heren van het Agentschap van Natuur en Bos die in deze zware grond een gracht aan het herstellen zijn.  Ze klagen over het soms lastige werk maar openen voor ons hun 'schuilhut'.
Hier vinden we een stoel en/of een zetel om even op adem te komen en is het ondertussen tijd  voor een kommetje van onze warme soep.Er zijn paden ... en paadjes...We naderen Kleit, deelgemeente van Maldegem en worden hier al onmiddellijk verwelkomd door een groep nieuwsgierigen...

Het moet niet altijd duur zijn... als het maar gemakkelijk zit...
De neogotische kerk Sint-Vincentiuskerk van Kleit  uit 1863. Buiten aan de kerkmuur hangen kapelletjes ter ere van Sint Antonius.
Mooie veldweggetjes op de terugwegEen heel rustgevend landschap na KleitVeel boomkwekerijen, zoals  hier onze kerstbomen van de toekomst ...Bedrijvigheid met grote machinesOok hier leven de Schotse  Galloway-runderen.  Hun aanwezigheid is bedoeld om de flora van de heide te verrijken.  Door hun natuurlijke begrazing houden ze spontane bebossing tegen.  Een simpel en natuurlijk beheer van de natuur dus.Nog een knuppelpad om onze voeten droog te houdenEn nu terug naar Ursel dwars door het Landschapspark Drongengoed.Dit gebied is het grootste aaneengesloten bosgebied van de provincie: het Drongengoed-Maldegemveld.
Dit 550 hectare grote bos is een belangrijk restant van de middeleeuwse bosgordel tussen Gent en Brugge.  Dit was vroeger het werkgebied van struikrovers die de weg tussen beide steden onveilig maakten.  
Nu een fiets-en wandelparadijs! Ook voor ons!

(Knooppunten:74-75-76-6-7-8-4-3-2-1-26-27-28-42-43-44-45-46-47-39-31-32-33-23-22-17-18-19-13-12-11-7-6-76-75-74)5 opmerkingen:

 1. Hey Irene en Ghislain,
  We zien dat jullie ondertussen al terug "ingewandeld" bent en volop kunt genieten van deze mooie streek. Gisteren was het, met de knuppelpaden, inderdaad een beetje Hoge Venen gevoel en vandaag hadden jullie ook weer mooie passages. Het weerbericht is juist bezig en ze voorspellen droog weer voor de rest van de week met enkel misschien een beetje regen op vrijdag morgen, het beloofd dus!!
  Geniet nog van jullie wandelvakantie
  Suzette en Rik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey wandelaars!
  Juist jullie verslag van de voorbije dagen gelezen. Mooie streek en een mooie tijd om er te wandelen. Een zacht herfstweertje, het kan niet beter.
  Groetjes.
  Jef en Edith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo!
  We zijn blij dat je ons een beetje volgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HO!
  Ik wens jullie in het Meetjesland veel mooie vergezichten en natuurlandschappen.
  Het weer blijft goed, dus geniet ervan en een spatje regen voor getrainde stappers kan zeker geen kwaad !
  All the best!!!
  Ray.

  BeantwoordenVerwijderen