dinsdag 8 september 2015

De Levada do Norte naar Cabo Girão

Door de vele wijngaarden van het zuidenNiet alleen wandelaars maken gebruik van de Levada do Norte, voor veel bewoners vormt het waterkanaal de enige toegang tot hun huis en kinderen kunnen er spelen.  Onder ideale klimaatomstandigheden worden op de hellingen van Estreito de Câmara de Lobos de topwijnen van Madeira geproduceerd.  Aan weerszijden van de levada rijgen zich de wijngaarden tot een bonte lappendeken aaneen.  Het doel van onze wandeling is de spectaculaire klifkust van de Cabo Girão.


We starten dus in Estreito de Câmara de Lobos na een busrit van een halfuur vanuit Funchal.
Een geluk: de bus heeft een halte vlakbij de start van de tocht.
Het eerste stuk van het kanaal is met betonnen platen afgedekt en we lopen onder vele zonovergoten pergola's van druiventrossen!De levada is goed onderhouden en er stroomt volop water in
Hoogtevrees? Niet nodig!

Het is een mooi, groen dal!  


Midden in de levada, op een hoop gevallen bladeren een betrapte bewoner...De terrassen zijn hier bebouwd met allerlei groenten en fruit.

We naderen stilaan ons doel.  De tocht gaat nu echt wel richting zee.


Deze man torst een grote bak vers geplukte druiven

Nog een handigheidje: als het mannetje te veel ruzie maakt, dan kunnen een aantal touwen rond zijn oren wellicht tot vrede leiden...

Hier beneden ligt Nogueira.
En dan het uitkijkpunt Cabo Girão.  Bijna 580 m lager schittert de diepblauwe Atlantische Oceaan.
Op het uitzichtplatform hoog boven de zee en boven een loodrechte rotswand is het uitzicht heel bijzonder.Ondertussen is de zon verdwenen en hangen er dikke wolken. 
Maar we hebben ons doel bereikt en met  Rodoeste 'bussen' we terug naar Funchal. 4 opmerkingen:

 1. Irene en Ghislain,
  Ja, Cabo Girao is iets spectaculairs hé, we hebben het ook ervaren. Zo te zien is de druivenpluk begonnen en dit is waarschijnlijk iets unieks (vooral als je dan weet dat de druiven bestemd zijn voor topwijnen). Op de foto's te zien hadden jullie prima wandelweer, van de dikke wolken achteraf heb je dan niet echt last meer want.....opdracht vervuld!
  Geniet nog verder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geestig , hoor, dat jullie blijven volgen!
   Zoals je ziet: we stellen het goed!
   groetjes!

   Verwijderen