zondag 15 februari 2015

Braakman, de natuur op zijn best!

In Zeeuws-Vlaanderen ligt het dorp Biervliet.  Het hoort bij Terneuzen. Wij vertrekken vandaag uit Biervliet voor een wandeltoer van 26 km.  Het weer zit goed, eigenlijk schitterend!  De hele dag volop zon en een dikke 10°. Geen wind. Prima wandelweer dus!


Net zoals de vorige dagen volgen we de knooppunten van het wandelnetwerk Grenzeloos Wandelen in West Zeeuws-Vlaanderen. Een topper voor wandelaars! Zonder zorgen blindelings vertrouwen dat je overal goed terecht komt...


Via een paar dijken met de vertrouwde bomenrijen trekken we naar de Braakman.
De Braakman is een voormalige zeearm van de Westerschelde in Zeeuws-Vlaanderen.  Het water vormde lange tijd een natuurlijke barrière tussen Oost- en West Zeeuws-Vlaanderen.
De Braakman is een gebied om naar hartelust te wandelen.  Je kunt er zelfs  buiten de paadjes wandelen als je wil. Het is de trots van Staatsbosbeheer Zeeuws-Vlaanderen. Sinds een aantal jaren is dit natuurgebied aanzienlijk uitgebreid. Daabij is het ook een bijzonder rijk natuurgebied.  Vele vogels op de kreek en op de weilanden.  Ook voor liefhebbers van planten, paddestoelen en insecten is de Braakman een paradijs!De Braakmankreek is een enorme plas water!
Originele picknickplaats! En of het smaakte!
In dit gebied grazen Schotse Hooglanders
Het paadje dat we daarna volgen ligt boven op de dijk.  In de verte de oneindig lange bomenrijen... Een uitnodiging...


En dit is hij dan, de gluurmuur van de Grote Plas...
... en dit is wat we zien...
Allerlei initiatieven in de Braakman.  Proeven mag, oogsten niet!

Het was de moeite!  Morgen nog meer van dat!


(Knooppunten 29-66-67-69-91-92-10-16-65-67-66-29)

1 opmerking:

 1. Irene en Ghislain,
  Blijkbaar moet er iets misgelopen zijn tijdens het posten want ik zie vandaag (maandag) dat mijn bericht niet online staat. We waren jullie aan het volgen via de I-pad maar het was eigenlijk een heel druk weekend zodat ik er niet vroeger aan toe kwam een bericht na te laten.
  Zo mooi en toch zo dichtbij. Het is indrukwekkend dat zowel links als rechts van onze Belgische kust de appartementen gebannen worden en de natuur de bovenhand krijgt.
  Geniet er nog van
  Suzette en Rik

  BeantwoordenVerwijderen