zaterdag 23 februari 2019

Het Brugse Ommeland - Het moet toch niet altijd zó ver zijn?Het vroege lenteweer lokt ons naar buiten!

We vinden onze thuis in Oedelem, deelgemeente van Beernem.
We gaan dit keer zelfs de boer op...

We logeren op de boerenbuiten, inclusief de bijhorende geuren en kleuren...We laten ons bekoren door het Wandelnetwerk Velden en Meersen

Onze eerste tocht volgt ook de bewegwijzering van de Oedelemberg-wandelroute.


Door de jaren heen gaf de Bergbeek het glooiende reliëf en groene landschap van Oedelem vorm. Vandaag steekt de 'berg' nog steeds 23 meter boven zeeniveau uit. De zachte heuvelrug heeft haar ontstaan te danken aan een langdurig proces van sedimentatie en erosie. De ondergrond van Bartoonse klei werd eeuwenlang ontgonnen in functie van de steenbakkerijen in de omgeving.

Langs aantrekkelijke veldwegen is het volop genieten !De Oedelemberg is een typische cuesta met een langgerekte, zwakke helling naar het noorden en een iets steilere zuidkant. Echt klimwerk moet niet, maar het uitzicht is ook hier de moeite waard!
Oude kasseistroken... het heeft wel iets. De zon is overvloedig aanwezig.Het Schepenhuys op de markt van Oedelem is het resultaat van meerdere verbouwingswerken. Het heeft een mooie raadzaal met een monumentale schouw. In het gebouw bevindt zich ook nog de vroegere lotingtrommel die voor het laatst gebruikt werd in 1909. Nu is daar de toeristische dienst, een ondergrondse exporuimte, de bib en een polyvalente zaal.De natuur komt tot leven...En nog een doordenkertje...(Knooppunten: 57-56-55-54-59-60-79-80-57)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten