Op nauwelijks 20 km van onze vakantiewoning ligt Hulst. Hulst profileert zich als de 'meest Vlaamse stad' van Nederland. Daarom ook wordt het druk bezocht door Belgische toeristen. Zoals wij vandaag...
Het stadhuis van Hulst in gotische stijl.
De Sint-Willibrordusbasiliek uit de 16de eeuw.
Maar wij komen ook nog voor de laatste wandeling deze week: Hulst- Clinge-Hulst.
Clinge in de verte.
Langs de Zoete Vaart lopen we richting de Clingse Bossen. Na het open landschap van de voorbije week is dit een aangename afwisseling!
Hier loopt zelfs de GR 5A tussen Antwerpen en De Panne!
Bewegwijzering in het bos: uitstekend...
...en soms ludiek...
We lopen op de bedding van de vroegere spoorlijn Mechelen-Terneuzen.
In 1860 werd door de ingezetenen van het kanton Hulst en door de gemeenteraad van Axel een verzoek gericht aan de koning van Nederland of hij wilde bevorderen dat er een spoorlijn aangelegd zou worden tussen Mechelen en Terneuzen. De motieven hiervoor waren onder meer de afzet van de landbouwproducten en de ontsluiting van de haven van Terneuzen. Belgisch particulier initiatief leidde ertoe dat de spoorlijn op 26 augustus 1871 in gebruik kon worden genomen. Het personenvervoer werd in 1951/52 reeds gestaakt en het goederenvervoer in 1968. Nu is de spoorlijn in gebruik als fiets-en wandelpad. het ligt in een waterwingebied waar oppervlaktewater in de bodem geïnfiltreerd wordt dat als grondwater in het pompstation van Sint-Jansteen wordt teruggewonnen.
Het centrum van Clinge komt dichterbij.
Bij de kerk staat dit monumentje.
"Ja een zwerver dat ben ik en dat ben jij" staat er te lezen. Erg toepasselijk, niet?
Na deze laatste omzwerving lopen we richting Hulst.
(Knooppunten: 24-53-54-61-62-63-72-40-10-60-33-32-24)